creatieve realist content strateeg projectmanagement

Mijn verhaal

Eigenlijk ben ik altijd een internetjunk(ie) geweest. In groep 3 had ik al mijn eigen computer met daarop de meest onschuldige DOS-spelletjes (niet te verwarren met DDOS). Aantal jaar later werd het internet langzaamaan populairder in Nederland. Mijn vader werd gek van mij toen ik als klein kind wekelijks vroeg wanneer het internet in huis werd aangesloten. Kon ik immers de hele dag kleurplaten uitprinten! Dat is toch handig? Ik had het gemak van internet al snel door.

Dat is toch handig? 

"Online valt zoveel te ontdekken"

15 jaar was ik toen ik voor het eerst in aanraking kwam met social media. Ik kreeg een mailtje van een klasgenoot die me uitnodigte voor ene ‘Hyves’. Geen idee wat het was, maar het trok aan alle kanten mijn interesse. Niet veel later was ik ‘hooked’, wetende dat ‘dit’ iets heel groots kon zijn. Hyves was de eerste stap naar een online identiteit, mijn online identiteit. Ik had wel een blog, maar deed daar relatief weinig mee. En het medium liet mooi zien hoe internet elkaar verbond: je kon anderen real-time laten weten wat je aan het doen was, al was Hyves zelf niet erg populair in het buitenland. Nu ik dit schrijf is dit super logisch en weten we niet beter. Toen was dit een eye-opener.

"Ik vind interessant om te zien wat internet allemaal brengt en dit inspireert mij nog dagelijks."

Ook de jaren na Hyves werd ik gezien als zeer social savvy. Nieuwe tools en platform werd bij mij direct door de keuring gehaald: is dit relevant/ handig of moeten we dit snel vergeten? En overal vond men mij onder de naam Hier is Lisa.

 
Waar is Lisa? Hier is Lisa!